Onze veiligheidsmaatregelen

Bij Aventory weten we dat onze klanten vertrouwen op ons als een belangrijk onderdeel van hun bedrijfsprocessen en administratie. We nemen onze verantwoordelijkheden dan ook zeer serieus. De veiligheid en betrouwbaarheid van onze dienst en toepassing zijn onze hoogste prioriteit. Onderstaand een overzicht van een aantal maatregelen die wij nemen.

Veiligheid

Inloggen
In Aventory zijn er diverse veiligheidsopties aan te zetten omtrent het inloggen in de applicatie, zoals 2-factor authenticatie, en IP-whitelisting. Zie voor meer informatie onze supportpagina.

SSL
Alle informatie die tussen uw browser en Aventory wordt uitgewisseld is beschermd tegen afluisteren met 256-bits SSL-encryptie. Via het slotje of groene indicatie in uw browser kunt u controleren of u niet in gesprek bent met een phishing-site die zich voordoet als Aventory, en dat uw gegevens zijn beveiligd tijdens het transport.

Firewalls

Aventory, en dus ook uw gegevens, rust veilig achter een goed dichtgetimmerde firewall.

Vulnerability scanning
De servers van Aventory worden dagelijks gescand op kwetsbaarheden door McAfee. Deze scans testen onze servers vanaf het internet, en alle nieuw geïdentificeerde problemen worden zo snel mogelijk aangepakt.

Gescheiden databases
Elke klant van Aventory heeft een eigen database. Zo wordt de kans op informatielekkage zo klein mogelijk gemaakt.

Fysieke beveiliging
De Aventory servers bevinden zich in state-of-the-art datacenters van onze hostingpartner, met permanente bewaking, redundante voedingingen en generatoren, robuuste brandbestrijding, en zorgvuldig gecontroleerd klimaatbeheersing.

Betrouwbaarheid

Managed hosting
Aventory heeft Amazon verkozen tot partner voor het betrouwbaar hosten van uw systeem. Amazon heeft zich de afgelopen ruimschoots bewezen wat betreft update en snelle servers, en heeft met ons vele tevreden afnemers. De servers van Amazon bevinden zich in het datacenter van ?, het meest veilige en groene datacentrum in Nederland.

Back-ups
U omgeving wordt dagelijks gebackupped. De backup wordt uit voorzorg op twee geografisch gescheiden locaties opgeslagen, en kan in noodgevallen snel worden teruggezet.

Servers in Nederland
De servers waar Aventory op draait staan in Nederland, en vallen dus onder het (goed geregelde) Nederlands recht. Dit betekend ook dat u juridisch eigenaar bent van alle data die u invoert in Aventory.

Vragen?

Heeft u nog vragen over de veiligheid van Aventory? Neem dan gerust contact met ons op via info@aventory.com